Svar till Fritzson som publicerades i bt 24/01-11

Eftersom Pontuz Fritszon olyckligtvis verkar ha fått en del missvisande fakta om vår organisation känner vi att det är att största vikt att reda ut dessa missförstånd. Fritszon hävdar i sitt debattinlägg att UMR skulle ha sponsrats av övriga riksdagspartier, en spekulation utan förankring i verkligheten. Vi har sökt allmänna medel för att finansiera vårt syfte att motverka rasism, men inte från enskilda riksdagspartier eftersom vi är en partipolitiskt obunden organisation.


Vi kan även tillägga att det har varit upp till varje parti att stödja oss med att exempelvis ha vår logga på flygblad eller på sina hemsidor och dylikt. Finansiell sponsring från partierna har alltså inte förekommit. Att vi är skattefinansierade är ingenting vi på något sätt döljer, dock verkar Fritszon tro att vi har obegränsade finansiella medel vilket tyvärr är långt ifrån sanningen.


För klarhetens skull påpekar vi återigen att vi inte har någonting att tjäna på att vara partiska i vår debatt, eftersom vi strävar efter resultat. Vi är fullkomligt medvetna om vad vi tycker, syftet med debatten är att ta reda på vad ungdomsförbunden tycker och vad de har strategier för att motverka rasism. Om SDU sjuhärad kan presentera någon form av politik mot rasism har de nu plats att lägga fram den. Dock finns det bevisligen inte något som helst intresse från SDU sjuhärads sida att debattera problemet.


Viktigt att belysa är att majoriteten av alla ungdomspartier tackat ja, även partier vars förslag vi hårt kritiserat. Rädslan om opartiskhet från vår sida verkar alltså SDU vara ensamma om. Vi har rätten att uttala oss om rasism, även när vi ser den i förslag från riksdagspartier. Lagen om yttrandefrihet gäller alltså fler än bara SDU.
Pontuz Fritszon uttrycker en påtaglig rädsla för att UMRs debatt skulle ha Sverigedemokraterna som parti som ensam måltavla, vilket återigen bygger på felaktiga antaganden om vår organisation. Vårt antirasistiska arbete riktar sig på att utbilda om rasismen i samhället och åtgärder för att motverka den, på att sprida medvetenhet kring aktuella frågor, skapa ökad förståelse och prata kring normer och hur de påverkar oss, vilket vi ägnat oss åt långt innan Sverigedemokraterna kom in i riksdagen. Det planerar vi att också att fortsätta med.



Med det här svaret tror vi att debatten är avslutad, eftersom Frtzson nämt i sin blogg hans hans senaste inslag i BT var det sista från hans sida. Men vi är glada för att ha fått ge vår syn på saken och imorgon är det förintelsens minnesdag. Vi i Borås kommer tyvärr inte uppmärksamma dagen iår men däremot kommer vi försöka synas lite på stan.


Hoppas många hjälper till att uppmärksamma morgondagen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0