Nejmen titta...

... vad som dök upp i Borås Tidning idag - ännu en insändare från SDUs Pontuz Fritzson.


"Carolina Bruseman som är ordförande för Ungdom Mot Rasism (UMR) i Borås hävdar i en debattreplik (BT 18/1) att man vill ge Sverigedemokraternas Ungdomsförbund (SDU) möjlighet att föra fram sina åsikter och återkommer till sitt påstående om att det är ”för vårt eget bästa att medverka”. Ett smått absurt påstående med tanke på UMR:s tydliga anti-SD agenda!


I inbjudan till debatten betonar UMR sin opartiskhet men har dessutom mage att påstå att man bara vill oss väl, i nästa andetag tar man dock återigen tydlig ställning mot Sverigedemokraterna, som parti. Jag och SDU-Sjuhärad är naturligtvis intresserade av att debattera angelägna frågor, inklusive rasism, men inte i UMR:s regi! UMR saknar som jag tidigare hävdat alla förutsättningar att anordna en opartiskt debatt dessutom med deltagande av våra partipolitiska motståndare. Vi vill som sagt inte heller genom vår närvaro legitimera UMR som kampanjorganisation.


Bruseman och UMR vägrar att erkänna sin uppenbara partiskhet trots tydliga och återkommande ställningstaganden mot SD och våra åsikter. Bruseman hävdar vidare att man enbart vänder sig mot vissa politiska förslag från oss Sverigedemokrater men verkar tydligen tyvärr helt sakna grundläggande kunskaper och insikter om sin egen organisation. Man samarbetar exempelvis med ”Sverigedemokraterna i riksdagen – Nej tack!” UMR:s ordförande Ola Karlman är en stark och öppen kritiker mot vårt parti. Organisationens nära samarbete med EXPO och diverse anti-SD organisationer bekräftar mönstret. Rasismen är ett alltför allvarligt ämne för att överlåta på oseriösa om än välfinansierade kampanjorganisationer som UMR."


Självklart så kommer vi att bemöta det som har skrivits - men så länge vill jag hänvisa alla till Ola Karlmans blogg, ordförande för hela Ungdom mot Rasism, där han bra och tydligt bemött några av de påståenden som Fritzson kommer med. http://olakarlman.blogspot.com/2011/01/sdu-hycklar-i-vanlig-ordning.html 

Kommentarer
Postat av: DD

Hade säkert blivit samma reaktioner, samma konsekvenser och samma gnäll från extremhögern om det vore SvenskarnasParti n istället för SDU.

2011-01-20 @ 23:16:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0