Inget SDU på debatt om rasism

Ungdom mot rasism i Borås bjöd in alla politiska ungdomsförbund till en debatt om rasism.
Ett parti har dock bestämt sig för att inte delta.

- Vi vill inte ge UMR den legitimiteten, säger Pontuz Fritzon, ordförande för Sverigedemokratisk ungdom Sjuhärad
I början av veckan skickade Carolina Bruseman, ordförande för Ungdom mot rasism i Borås, ut en intresseförfrågan till samtliga riksdagspartiers ungdomsförbund gällande en debatt som skulle rikta in sig på rasism.
- Vi vill hålla frågan om rasism levande, säger hon.
Sex dagar efter utskicket har bland annat Liberala Ungdomsförbundet, Ung Vänster och Grön Ungdom ställt sig positiva till ett deltagande. Men Sverigedemokraternas ungdomsförbund har dock valt att inte medverka.
- Min uppfattning är att det inte ligger i SDU:s intresse att medverka, säger Pontuz Fritzon. UMR hävdar att de är en opolitiskt organisation men samtidigt har de kritiserat oss öppet. De har oss som hatobjekt och en utpräglad agenda mot SD som parti. Vi känner inte att det finns förutsättningar för en opartisk debatt när de står som arrangör.

"Nu har de chansen"
Pontuz Fritzon säger att SDU gärna ställer upp på en debatt mot de andra förbunden. Men inte under UMR:s regi.
Carolina Bruseman tycker det är tråkigt att inte SDU ställer upp.
- Det är många som har fördomar mot SDU, säger hon. Nu har de chansen att ta debatten och visa att de inte är rasister. Vill de delta är de fortfarande välkomna att höra av sig.
Hon håller inte med att UMR skulle ha någon utpräglad agenda mot SDU.


Detta inlägg kommer från Borås Tidning 1/16 2010


Lite kommentarer till artiklen -
Att tillägga är att vi är partipolitiskt obunden organisation och att vi har inget emot mot Sverigedemokraterna som parti, men att vi motsätter oss stora delar av deras politik. Men detta betyder inte att vi ska utestänga SD från debatter eller arrangera partiska debatter. SD är inte ensamma av att ha fått utstå kritik av UMR, även representanter från Socialdemokraterna,Moderaterna och Folkpartiet har uttalat sig eller begått saker som vi på UMR inte tycker är Ok.
Pontuz Fritzon svarade oss via sin blogg om bland annat att våran verksamhet tydligt präglas av "indoktrinering" och "en skev verklighetsuppfattning"
Vi står för antirasism i alla dess benämningar, demokrati och människors lika värde, oavsett kön, ursprung eller sexuell läggning. Det är vi fullkomligt öppna med, så är även våra medlemmar. Om det är vad Pontuz Fritzon vill kalla en skev verklighetsuppfattning kan vi inte annat än beklaga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0