Massinvandring – fördom eller fakta?

Idag så pratar det mycket om att det pågår en massinvandring i Sverige, och vissa går så långt så att de påstår att snart så kommer svenskan vara en minoritet i sitt egna land. Men är det verkligen så? Vilka argument finns det egentligen som säger att det pågår en massinvandring, och framförallt – vart finna faktan som bevisar det?


<

Ute i högstadieklasserna fick vi idag höra av flera elever att Sverige håller på att bli överbefolkat och att det är invandringen som bär skulden för det. Men det påståendet höll inte alla som var i rummet med om. En kille sa att Sverige var väldigt glasbefolkat, speciellt som man jämför med resten av världen. Utifrån det blev det en diskussion om hur vida Sverige tar in för mycket invandrare eller inte.


 Det var intressant att höra allas åsikter om ämnet, och det var också roligt att höra vad de grundade sina åsikter på. En del rabblade upp fakta och sa att det var därför de tyckte om de gjorde – medan andra sa att de stod fast vid sin åsikt för att det kändes rätt eller helt enkelt ”bara var så”.


Så ja – en bra dag helt enkelt. Skolbesöket kändes rätt så givande och meningsfullt, och även fast alla eleverna inte deltog så aktivt i diskussionerna så hoppas vi på att de i alla fall tänkte till kring frågorna!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0