En erfarenhet rikare

Idag var vi ute och körde våran workshop för första gången. Vi var först på våran egen skola Ljud och Bild-skolan och körde med medieettorna. Senare på eftermiddagen var vi på Montessouriskolan Malmen och körde ungefär samma workshop med dem. Förväntningarna vi skrev om igår måste vi säga ha uppnåtts ganska hyffsat ändå. Vi tycker att vi lyckades skapa olika disskussioner inom de båda grupperna men det var också tack vare allas sammarbetsvilja som vi lyckades genomföra det hela evengemanget. 

Lite kort om hur vår workshop ser ut:

1. Först brukar vi börja med att berätta vilka vi är och att detta är vårat APU-projekt som vi kommer att hålla på med i tre veckor.

2. Sedan har vi en powerpoint som handlar om organisationen som vi kör. Där står det bland annat om vad UMR gör och står för. Sista sidan handlar om när och var vårat första möte är - och där har Carro tagit patent på att berätta för alla att om att alla som kommer på mötet får en massa bullar!

3. Nu drar workshopsen igång, och idag har vi hunnit med två olika på varje pass. Den första som vi började med på båda timmarna var Poängjakten. Där delas deltagarna upp i grupper om cirka fem personer och förses med en eller två tidningar och en lista med olika typer av personer som de ska försöka hitta en bild på. Exempel på personer som ska hittas är "en vit homosexuell person" och "en person som invandrat till Sverige". Sedan så förs en disskusion i helklass där vi ställer frågor om varför personerna på bilderna tillskrivits just de rollerna.

4. Efter workshopsen kör vi en avslutande runda där alla deltagarna får möjlighet att komma med kommentarer eller ställa frågor. Ett reklamblad om Ungdom mot Rasism skickar vi självklart med och hoppas på att de blir medlemmar!

Kommentarer
Postat av: Emelie

Gillart! Speciellt den delen med bullarna!

2010-10-12 @ 20:14:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0