Carolinas tisdag

Idag körde jag en liten specialare då varken Bella eller Anna kunde komma in till Borås. Skulle vara på en skola med en klass som vi från början hade tänkt dela upp i två mindre grupper – men ja, det sket sig om sagt. Så satte istället ihop en lite längre powerpoint och ägnade lite över en halvtimme till att prata om vad rasism är, hur det uppstår och framförallt vad man kan göra för att förhindra det. Det var väldigt roligt, för många av eleverna var aktiva och kom med kommentarer samt ställde frågor.


Efter det fick alla uppgiften att på en lapp skriva ner vad rasism är för just dem och på en annan lapp skriva ner en eller flera saker som man kan göra för att förhindra rasism i samhället. Har inte hunnit läsa igenom alla än men tror att det var en bra övning för att få eleverna att tänka till om vad rasism verkligen är, och om hur man själv kan bli medveten om den.


I slutet av timmen hörde vi några omgångar 4-hörn, och trots att gruppen var stor, lite över 50 elever, så funkade det helt okej. Lät grupperna i varje hörn prata ihop sig en stund innan vi diskuterade ämnet i helklass. På det sättet blev inte alla tvingade till att prata inför helklass, men de flesta åsikter blev ändå förhoppningsvis hörda.


När jag sa tack och hej för mig var det många av eleverna som tog en medlemslapp – vi får hoppas att i alla fall några fyller i den och kanske till och med dyker upp på mötet imorgon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0