Nu händer det grejjer!

I våran lilla lokalgrupp har saker och ting verkligen kommit igång på allvar nu, och det känns verkligen som att en del av våra idéer kommer bli av.

Onsdagen den 23 mars blir våran rasism-debatt av - i Högskolans lokaler här i Borås. Våran förhoppning är såklart att alla ungdomspartier - förutom SDU som tackat nej - kommer delta och att debatten kommer vara givande för både och oss och dem. Klockan 18:00 drar det igång och några av oss från UMR-Borås kommer möta upp alla intresserande i entren - så välkommna! :D

På gång i UMR-Borås

Nu har 2011 rullar igång på riktigt och vi här i Borås lokalgrupp har en hel del saker inplanerade som vi pratat om i våra arbetet. Jobbet med att arrangera Debatten fortlöper - och nu har vi fått ja från alla partier förutom Sverigedemokraterna. För tillfället håller vi på att se oss omkring efter lämplig lokal, och debatten planeras att bli av i början av april.

Andra saker som sitter på tapeten är planerandet inför FNs dag mot rasism som äger rum dem 21 maj - UMR Borås planerar att blandannat synas i knalleland med en hel mängd hembakta antirasistiska kakor. En "spräck en fördom" - dag ligger också på planeringsstadiet - en dag som vi hoppas kan bli av lite längre fram i vår.

En mindre aktivitet vi har planerat in är filmkväll, så håll utkik här på blogger och på facebookgruppen efter ett datum. Såklart är alla jättevälkomna då!

Antirasistiska kramar från Carolina

UMR på demonstration


Idag var UMR på demonstration, för att lyssna, delta, dela ut lite flyers och sprida lite antirasistiska budskap. Demonstrationen handlade om felaktiga utvisningar och dåliga bedömningar, där människor skickats tillbaka till länder där de torterats och misshandlats på bland annat politiska grunder. På översta bilden ser man en bild på två pojkar, som hängts på grund av att de antagits vara homosexuella. Det var en väldigt kraftfull och bra demonstration och demonstrationståget som följde blev lyckat. Sedan delade vi som sagt även ut lite flyers och informerade lite om vår organisation. Kort och gott - en bra lördag för UMR Borås! Hoppas ni får en grym helg allihop!

/Michaela


Flygbladsfixning

Ikväll har jag och Michaela suttit en studn och klistrat på klisterlappar på olika umr-affischer och sett till att göra lite reklam för oss just här i Borås också! Imorgon ska vi ut på stan och dela ut en högflygbland, samt deltaga i en demostration mot utvisningen av två irakier.

Klockan tolv på dagen befinner vi oss mitt i stan - hoppas att vi träffar på många glada antirasister där!

//Carolina

RSS 2.0